Klara Krokodille del 1

I Australiens outback bor en lille krokodille. Hun hedder Klara. Klara Krokodille blev født i en dyrepark ikke langt fra den nordlige storby Cains. Klara krokodille blev født af en stor saltvandskrokodille der hedder Konni. Klara krokodille har 68 søskende og de bliver allesammen stolt vist frem når der er skolegrupper på besøg i dyreparken. Klara krokodille synes det er en dejlig tid. Altid en masse legekammerater og dejligt vejr,så man kan ligge i vandkanten og sole sig. Mest af alt kan Klara Krokodille lide at fange fluer. Hun kan ligge helt stille i mange timer, og når en flue kommer helt tæt på kan hun, hurtigt som et lyn, snappe ud efter fluen. De fleste gange får hun ikke fat på den, men det er super sjovt at prøve.

Klara Krokodille

En dag kommer en ny skoleklasse ind i dyreparken. Det er drengen Andys fødselsdag, og hans største gaveønske er, at komme i dyreparken med alle sine venner. Han har glædet sig helt vildt til at se de små krokodilleunger. Det er Ranger Robin der står for at vise klassen rundt i dyreparken. Ranger Robin er en stor mand med en bred cowboyhat på. Han ligner en, der har levet hele sit liv udenfor. Han er brun af solen og tygger altid på et græsstrå. Andy kan godt forstå hvorfor alle kan lide Ranger Robin. Andy selv vil gerne være præcis lige som ham.

Nu har klassen været forbi alle dyrene i dyreparken. De har klappet koalabjørnen, de har haft en kvælerslange om halsen, altså bare en lille en. De har set kænguruer med baby kænguruer i pungen og de har set den stor saltvandskrokodille Konni som er mor til krokodilleungerne, men nu skal de til det, som Andy har glædet sig mest til. De skal se og holde de små krokodilleunger.

Hele klassen kom ind i et rum, hvor der er et stort bord i midten. Så kom Ranger Robin ind med en stor spand. Nede i spanden er alle 69 krokodille unger. De er ved at blive store, så Ranger Robin har givet dem tape om munden, så de ikke kan bide børnene, med deres meget spidse tænder.

Alle i klassen bliver helt stille da Ranger Robin læggerkrokodilleungerne på bordet. Han fortæller dem, at de gerne må prøve at holde en hver. Alle børnene tager forsigtigt en krokodilleunge op. Mange af børnene vil helst ikke holde krokodilleungerne alt for længe. De føles sjovt og er også lidt skræmmende, men Andy, som holder Klara Krokodille, synes hun er noget af det dejligste han nogensinde har set.

Ranger Robin fortæller en masse om krokodiller og deres unger, men Andy hører ikke efter, han ser kun på Klara krokodille. Nøj, hvor ville han gerne have hende som kæledyr. Hvor er hun bare flot og sikken nogle dejlige øjne hun har.

Nu siger Ranger Robin at det er slut for i dag, og spørger om børnene vil hjælpe ham med at få alle krokodilleungerne ned i spanden igen. Alle rejser sig op for at hjælpe Ranger Robin og der er ingen der ser at Andy lige så stille lægger Klara Krokodille i sin taske.

Følg med i Klara Krokodilles eventyr her på siden.