Valter Hval del 1

Oppe nordpå, helt deroppe hvor julemanden bor, lever der en Grønlandshval der hedder Valter Hval.

Valter Hval

En Grønlandshval er den 3. største hval i verden. Du kender sikkert allerede en Blåhval og Finhvalen, men vidste du at Grønlandshvalen kan blive næsten 20 meter lang og veje over 100 ton?

Valter Hval er i hans bedste alder. Lige om lidt fylder han 100 år. Valter Hval glæder sig rigtig meget til sin fødselsdag. Han håber på at alle hans venner og hele hans familie kommer for at fejre ham.

Det er rigtig længe siden, han sidst har været til fest, og han har brugt over 10 år på at planlægge sin store dag. Der kommer besøg helt nede fra sydpolen. Det er hans gudfar Bent Blåhval der kommer. Ham har Valter Hval ikke set siden, han var en lille bitte hval på 32 år.

Valter Hval bruger normal det meste af sin tid på, at svømme rundt om Grønland. Det er et fantastisk sted, hvor der bor både sæler og isbjørne. Nogen gange ser han også mennesker, men det er ikke særlig tit. De er mest inde på land. De er sådan nogle mærkelige nogle, meget små og så larmer de meget.

En gang for meget længe siden, så Valter Hval også en lille rund mand, med et hvidt skæg. Han kom ikke ned til vandet, men fløj i en kane trukket af rensdyr. De var sådan, helt oppe i luften. Meget mærkeligt.

Nå, men det var Valter Hvals fødselsdag, vi kom fra. Valters Hvals største ønske har altid været at se en pingvin. Det skulle være sådanne nogle sjove dyr, der ser ud som om de altid er klædt på til fest. Valter Hval synes, at det vil være meget passende, hvis der kommer en pingvin med til hans 100-års fødselsdag. Valter Hval har sendt en besked til Bent Blåhval, og bedt ham om at tage en med. Nu er han meget spændt på om hans ønske vil gå i opfyldelse.

Valter Hval glæder sig også til hans bedste ven, Vera Hval kommer. Valter Hval synes at Vera Hval er en af de sødeste hunhvaler han nogensinde har mødt. Hun svømmer også helt fantastisk, og hun kan holde vejret rigtig længe.

En gang for omkring 50 år siden var Valter Hval og Vera Hval ude og svømme sammen. Det var en rigtig dejlig dag med masser af sol. Valter Hval og Vera Hval legede tagfat, legen var såsjov at de ikke opdagede af de var kommet meget tæt på kysten. Valter Hval var lige ved at fange Vera Hval, da det skete.

En båd var kommet ud fra kysten og var sejlet ud imod de 2 legesyge hvaler. En af mændene på båden havde en hvalharpun, og han sigtede lige mod Valter Hval. Vera Hval var den første der opdagede dem, så hun dykkede ned under vandet. Valter Hval skyndte sig efter hende. De holdt vejret så længe de kunne. Desværre kunne Valter Hval ikke holde vejret særlig længe, og han blev nødt svømme op til vandoverfladen. Han håbede meget at båden var sejlet væk igen. Lige så stille svømmede han op mod lyset. Da han brød igennem vandoverfladen, skete der det der ikke måtte ske. Båden var der stadig, de lå og ventede på ham. Manden med harpunen tog sigte, og lige da han skulle til at skyde harpunen imod Valter Hval, kom Vera Hval ham til undsætning. Hun havde set hvad der var ved at ske, og hun valgte at komme op til overfladen lige under båden. Dette betød at båden røg op i luften,og alle menneskerne måtte holde godt fast for ikke at falde i vandet. Manden tabte harpunen i vandet.

Heldigvis var båden så tæt på land, at mændene godt kunne komme hjem igen.

Det var noget af en forskrækkelsee, men efter den dag var Valter Hval og Vera Hval de bedste venner og de legede aldrig så tæt på kysten igen.

Læs videre her på siden, om Valter Hvals 100-års fødselsdag. Kommer hans onkel Bent Blåhval og veninden Vera Hval? Kommer der mon en pingvin til fødselsdagen?

Skriv en kommentar